روز چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ نشست تخصصی دپارتمان اروپا با موضوع «روابط ایران-اتریش؛ با تمرکز بر میزبانی اتریش در مذاکرات احیای برجام و نقش آفرینی در چارچوب اتحادیه اروپا» در موسسه مطالعات معاصر ملل (ایران-یوریکا) برگزار گردید. آقایان: دکتر علی صباغیان (عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران)، دکتر حسین مفیدی احمدی (پژوهشگر مسائل اروپا) و آقای مصطفی مالکی (کارشناس میز آلمان در وزارت امور خارجه) در این نشست شرکت کردند.

اصلی ترین محورهای این نشست بحث تحول در سیاست خارجی اتریش، روابط ایران و اتریش به لحاظ تاریخی و عوامل اثرگذار بر روابط ایران و اتریش بود. در این نشست تصریح شد؛ سیاست خارجی اتریش با عضویت در اتحادیه اروپا دچار تغییرات زیادی شده است. «تضعیف سیاست بیطرفی» و «اروپایی شدن سیاست خارجی» اصلی ترین تغییرات سیاست خارجی اتریش به واسطه عضویت در اتحادیه اروپا هستند.

[smartslider3 slider=10]

این تغییرات همراه با عواملی دیگر بر روابط اتریش با ایران هم اثرگذار بوده اند:

  • اروپایی شدن سیاست خارجی اتریش: عضویت اتریش در اتحادیه اروپا تا حد زیادی سیاست خارجی و امنیتی این کشور را اروپایی کرده است. در همین راستا سیاست اتریش در قبال ایران و منطقه غرب آسیا هم در متن سیاسی اروپایی قابل درک است.
  • تضعیف سیاست بیطرفی اتریش: به رغم گرایشات قوی افکار عمومی اتریش به حفظ بیطرفی، عضویت در اتحادیه اروپا منجر به تضعیف این سیاست شده است. به ویژه اینکه با توجه به نگاه امنیتی اروپاییان، سیاست بیطرفی اتریش در رابطه با ایران بیش از پیش تضعیف می گردد.
  • نقش پیشرو اتریش در میزبانی گفتگوهای دیپلماتیک: وجود نهادهای بین المللی مختلف در اتریش ظرفیت این کشور برای نقش آفرینی در نظم قاعده محور بین المللی از جمله مذاکرات هسته ای ایران در وین را افزایش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *