آمریکا دولت افغانستان را به ناکامی در مقابله با فساد اداری متهم کرده و از پرداخت بیش از ۱۶۰ میلیون دلار به این کشور که قرار بود صرف یک پروژه زیرساخت انرژی شود، خودداری کرده است. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در بیانیهای اعلام کرده که پروژه انرژی از سوی آمریکا اجرا خواهد شد. این بیانیه افغانستان را به عدم توانایی در مدیریت شفاف منابع دولتی ایالاتمتحده متهم کرده است. وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفته است: «به خاطر مشخص بودن فساد در دولت افغانستان و سوء مدیریت مالی، دولت آمریکا در حدود ۱۰۰ میلیون دلار را که برای پروژه بزرگ زیرساخت انرژی در نظر گرفته شده بود، به خزانه بازمیگرداند».
نشست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درباره سیاست دولت ترامپ در مورد افغانستان با حضور زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان، با محوریت مذاکرات صلح با طالبان برگزار شد. نشست آقای خلیلزاد با این کمیته اما پشت درهای بسته بود و گزارش وی محرمانه بوده است. الیوت ایگل، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، در بیانیهای گفت: «باآنکه ترجیح میدادم توضیحات زلمی خلیلزاد را در فضای باز بشنوم ولی خوشحالم که همکاران ما پس از مدتها این فرصت را پیدا کردند تا پاسخهایی در مورد برنامه صلح بشنوند». نشست علنی این جلسه با آلیس ولز، سرپرست معاونت وزارت خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی و کارن فریمن، معاون اداره بخش افغانستان و پاکستان نمایندگی آمریکا برای توسعه بینالمللی (USAID) درباره سیاست دولت ترامپ در قبال افغانستان و مذاکرات صلح با طالبان برگزار شد و آنها به سؤالهای اعضای کمیته پاسخ دادند. پیشتر پرسش و پاسخها در محور مذاکرات آمریکا و طالبان و اهداف آن متمرکز بود. خانم ولز درباره نگرانی از تکرار نقض حقوق بشر توسط طالبان در صورت توافق گفت افغانستان نسبت به ۲۰۰۱ خیلی تغییر کرده است. او همچنین اضافه کرد که گروه طالبان به آمریکا گفته که از برخی اشتباهات گذشتهشان درس گرفتهاند و حفظ دستاوردهای چند سال اخیر موضوعی از مذاکرات بوده است. خانم ولز همچنین گفت نیروهای ائتلاف تمام تلاششان را در افغانستان برای جلوگیری از کشته شدن غیرنظامیان انجام میدهند و طالبان عامل بیشترین تلفات غیرنظامیان هستند. عدم حضور آقای خلیلزاد در جلسه علنی باعث شد سؤالهایی درباره جزئیات محتوای مذاکرات آمریکا را بیپاسخ بماند و این مقامات رده پایین وزارت خارجه آمریکا گفتند در موقعیتی نیستند به این سؤالها پاسخ بدهند.
شیرمحمد عباس استانکزی، رئیس هیئت مذاکرهکننده طالبان در قطر از ترامپ خواست که گفتگوهای صلح را دوباره از سر گیرد. او در یک مصاحبه به بیبیسی گفت که پس از امضاء توافقنامه صلح با آمریکا، این گروه آماده برقراری آتشبس با آمریکا است. آقای استانکزی تأکید کرد که گروه طالبان متعهد به ادامه مذاکره با آمریکا است. به گفته او آقای ترامپ زمانی تصمیم به توقف مذاکرات با طالبان گرفت که توافقنامه صلح میان دو طرف نهایی شده و آماده امضاء بود. او از رئیسجمهوری آمریکا خواسته است تا درباره این تصمیم دوباره فکر کند و به سر میز مذاکرات صلح برگردد. مذاکرهکننده طالبان گفته است که اگر آمریکا به سر میز مذاکره برنگردد و به جنگ ادامه دهد در این صورت جنگ بر طالبان تحمیلشده و آنان مجبورند از خود دفاع کنند. پسازآن که ترامپ دستور به توقف مذاکرات با طالبان افغانستان داد، گزارشهایی از حضور هیئتی از دفتر قطر طالبان در مسکو جهت گفتوگو با مقامات روسیه منتشر شد. نمایندگان طالبان با ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان، دیدار کردهاند. مذاکرات پیرامون آخرین تحولات در رابطه با فرایند صلح در افغانستان بود.
حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین افغانستان، از امریکا و طالبان خواست تا مذاکرات صلح را دوباره آغاز کنند. او در یک نشست خبری از طالبان نیز خواست که حمله به شهرهای افغانستان را متوقف کنند. کرزی، در بخش دیگر از سخنانش، از طالبان خواست تا با افغانان نیز به میز گفتوگوها بنشینند. به گفتۀ او، طالبان پس از گفتوگو با افغانان، یک هیئت ملی را ایجاد کنند و سپس با امریکا مذاکره کنند. رئیسجمهور پیشین، همچنان هشدار داد که اگر امریکا صادقانه به روند صلح افغانستان همکاری نکند، باید از این کشور بیرون شود؛ در غیر آن مردم افغانستان برای بیرون راندن آنها قیام خواهند کرد.